Pressmeddelande 27 februari 2024

Genombrott för Cernelle på den Sydkoreanska marknaden

AB Cernelle i Ängelholm har tillsammans med DongKoo Bio&Pharma Co, Ltd, ett ledande koreanskt läkemedelsföretag med fokus på urologi, allergi och dermatologi, fått klartecken för Cernilton A® av läkemedelsmyndigheten KFDA i Sydkorea.

Förberedelser för marknadslansering av Cernilton A® har inletts och försäljningen väntas starta redan i maj/juni i år.

Cernilton A® är ett växtbaserat läkemedel för behandling av godartade prostatasjukdomar; kronisk prostatit och godartad prostataförstoring.

Det finns ett stort medicinskt behov i Korea av att behandla framför allt kronisk prostatit. Cernilton A ® är det enda läkemedlet som har godkänts för behandling av denna indikation.

– Detta ger Cernelle en fantastisk möjlighet i Korea och inom en snar framtid förväntar vi oss godkännande av Cernilton A® på flera andra marknader i Asien säger Cernelles VD, Ken Tinebo.

– Cernilton A® kommer med sin effektivitet och säkerhet att förbättra vårdstandarden till förmån för människor med godartade prostatasjukdomar. Det säkrar också DongKoos position som ett av de ledande företagen inom medicinsk urologi, säger DongKoos VD, Yongjoon Cho.

Vid anläggningen utanför Ängelholm pågår ett intensivt arbete med flera projekt för att öka produktionskapaciteten och lyfta Cernelle till en världsledande position inom pollenextraktion och produkter för medicinskt bruk, med fokus på godartade prostatabesvär.

– För att uppnå detta behöver vi fler kvalificerade, engagerade medarbetare med energi och drivkraft att hjälpa oss i vårt meningsfulla arbete på Cernelle. Att rekrytera rätt personer är nyckeln till fortsatt framgång för företaget”, säger Ken Tinebo.

Ytterligare information: Ken Tinebo, VD Cernelle, +46 (0)730-877 637, ken.tinebo@cernelle.se

Om AB Cernelle
Cernelle är ett svenskt läkemedelsföretag med forskning, utveckling, produktion och distribution av läkemedel inom urologisegmentet; kronisk prostatit (CP), bäckenbottensmärta (CPP) och godartad prostataförstoring (BPE). Cernelle har sedan 1953 utvecklat växtbaserade läkemedel från högkvalitativt pollenextrakt. Med mer än 2,3 miljarder distribuerade dagliga doser är Cernilton®/Cernitol® ett av världens mest använda läkemedel för behandling av godartade prostatasjukdomar. Företaget har 40 anställda, placerade vid anläggningarna utanför Ängelholm i södra Sverige. Sedan 2021 ägs Cernelle av det tyska läkemedelsföretaget Dermapharm AG. www.cernelle.com

Om DongKoo Bio&Pharma
DongKoo är ett koreanskt läkemedelsföretag inom forskning, utveckling, produktion och distribution av läkemedel med 400 anställda. DongKoo bedriver intensiv forskning och utveckling för att stärka sina kärnområden med fokus på fortsatt tillväxt. DongKoo grundades 1970. Med ett halvt sekel av stolt historia arbetar DongKoo med att ta innovativa och strategiska steg mot digital omvandling, bortom traditionella farmaceutiska gränser eller geografiska begränsningar. DongKoos huvudkontor ligger i Seoul. Forskning och utvecklingscenter ligger i Gyeonggido nära Seoul. www.dongkoo.com