Cernelle inleder sin internationella marknadsexpansion på en stor och lovande marknad. Cernitol Novum finns nu på hyllan i flera apotek runt hela Frankrike under varumärket Cernitol 47 mg.

Cernelle kan ta del av en miljardmarknad för växtbaserade läkemedel. Fransmännen har stor tillit och lång tradition av växtbaserade läkemedel och Cernitol blir det första läkemedlet med pollenextrakt som bas för effektiv behandling av godartade prostatabesvär.

Runt 2 miljoner män i Frankrike lider av godartade prostatabesvär. Det uppskattas att en av två män mellan femtiofem och sjuttio år gammal och åtta av tio män i 80-årsåldern har symtom som beror på en godartad prostataförstoring. Cernelles målsättning är att Cernitol ska vara en naturlig rutin i vardagen som effektivt befriar män från prostatabesvär.

Fransmän med prostatabesvär har nu möjlighet att använda vårt uppskattade läkemedel Cernitol 47mg.

 

Mer information: Ken Tinebo, VD Cernelle, 0730-877 637. Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Om AB Cernelle AB Cernelle är ett svenskt läkemedelsföretag med forskning och utveckling av läkemedel inom urologin, med särskilt fokus på kronisk prostatit (CP/CPPS) och godartad prostataförstoring (BPH). Företaget har utvecklat växtbaserade läkemedel av högkvalitativa pollenextrakt sedan 1953. Med över 50 miljoner dygnsdoser per år är Cernitol ett av världens mest använda läkemedel vid godartade prostatabesvär.